Начало / Новини / Румънският патриарх отбеляза тържествено именния си ден

Румънският патриарх отбеляза тържествено именния си ден

С особена тържественост Румънският патриарх Даниил отпразнува именния си ден вчера, когато се отбелязваше паметта на св. прор. Даниил. 

Неделната празнична литургия бе възглавена лично от Румънския патриарх Даниил, който бе в съслужение с митрополити и духовници от Румънската православна църква. В своето слово патриарх Даниил говори за Евхаристията, като каза, че „трапезата, на която Господ ни призовава е символ на радост и общение, радост от единството. Тази трапеза ни дава възможност да погледнем напред и да се обичаме един друг. Вкусът на Небесното царство е евхаристийната тайна, която единствено и само Православната църква дава“. 

Патриарх Даниил каза още, че „в съвремието си сме обвързани с материалните блага до такава степен, че често забравяме духовните, от които душата се нуждае. Нека се опитаме в дните, които остават до Рождество Христово да засилим духовната си борба и да изживеем истински Рождеството на Спасителя“. 

Румънският патриарх Даниил бе поздравен от всички митрополити от Румънската православна църква, държавници, общественици и миряни. 

 

 

За Добротолюбие

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...