Начало / Uncategorized / ОИС призна Източния Йерусалим за столица на Палестина и призовава световната общност да последва примера и

ОИС призна Източния Йерусалим за столица на Палестина и призовава световната общност да последва примера и

Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) призна Палестина като държава със столица Източен Йерусалим, според комюнике, издадено в сряда след извънредна среща на върха на организацията в Истанбул. Организацията призовава световната общност да последва този пример и да признае Източен Йерусалим за окупирана столица на палестинската държава, съобщава „Интерфакс-религия“.

Беше свикана извънредна среща на върха на ОИС във връзка с решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел и да прехвърли Американското посолство там. На срещата организацията отхвърли решението на американския президент, като го нарече „незаконно“.

По-рано президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към всички страни да „действат в защита на справедливостта и международното право“ и да признаят Източен Йерусалим за столица на палестинската държава.

За Николина Александрова

Виж още

Бог и смъртта – беседа на отец Тома Хопко

Може ли да убиеш зародиш, вече оформен в майчината утроба, защото решаваш, че той не ...