Начало / Uncategorized / Бермудите искат да станат стожер на традиционния брак

Бермудите искат да станат стожер на традиционния брак

Само шест месеца след решение на съда за приемане на еднополовите бракове, британската отвъдморска територия на Бермудските острови иска да се превърне в първата територията в света, в която традиционният брак ще бъде възстановен.

На референдум миналата година избирателите категорично гласуваха против еднополовите бракове, но по-късно Върховният съд на острова постанови, че управниците на Бермудските острови трябва да приемат гей-браковете с аргумента, че традиционното определение на брака е „несъвместимо с разпоредбите от Закона за правата на човека, тъй като те представляват умишлено различно третиране въз основа на сексуалната ориентация. „

Депутатите от Камарата на представителите излезнаха с определението „Домашно партньорство“, докато брака определиха като „съюз между мъж и жена“. Новият акт не обезсилва браковете между лица от един и същ пол, които са се състояли преди решението.

Законопроектът беше приет след петчасов дебат и с 24 гласа срещу 10.

Mинистърът на вътрешните работи Уолтън Браун отбеляза, че хората са предимно срещу еднополовите бракове и е нужен законопроект за защита на правата на хомосексуалните двойки, но това може да се случи и без да се използва  терминът „брак“.

За Николина Александрова

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...