Начало / Uncategorized / Софийският районен съд прекрати делото на архим. Дионисий срещу Ловчанския митрополит Гавриил

Софийският районен съд прекрати делото на архим. Дионисий срещу Ловчанския митрополит Гавриил

Вчера (11.12.2017 г.) Софийски районен съд – 122 състав с председател съдия Димитър Куртов ПРЕКРАТИ н. ч. х. дело № 19769/ 2016 г. по описа на СРС – Наказателно отделение за 2016 г., съобщава официалния сайт на Ловчанска митрополия. 

Делото бе образувано по тъжба на архимандрит Дионисий /Мишев/,  подадена срещу Ловчански Митрополит Гавриил, с която е предявено искане той да бъде осъден за обида и клевета – престъпления, които според архимандрит Дионисий Митрополит Гавриил е извършил чрез даденото от него интервю за вестник „Монитор“.

Първоначално делото беше насрочено за 23.08.2017 г. На тази дата Владиката не успя да се яви в съдебно заседание поради обективни причини, но въпреки това беше обвинен от тъжителя, че умишлено отлага процеса.

На повторно насрочената дата за заседание на 11.12.2017 г. архимандрит Дионисий /Мишев/ и неговият процесуален представител не се явиха и с оглед правилата на Наказателно-процесуалния кодекс това е причина делото да бъде прекратено.

„Можем само да предполагаме причините, поради които тъжителят не се яви в съдебната зала за насроченото заседание. Като имаме предвид, че за първото заседание по делото архимандритът се яви с процесуален представител – Мария Славова, адвокат от САК, ние имаме убеждението, че той знае, че неявяването му в съдебна зала на 11.12.2017 г. означава прекратяване на образуваното наказателно с частен характер дело, което е всъщност отказ от поддържаното от него обвинение за извършени „престъпления“ от Ловчанския Митрополит Гавриил“, допълват от митрополията.

За Ангел Карадаков

Виж още

История за вярата, за храма на село, за ентусиазма и доброволния труд

Възстановяват  храма „Св. Троица” в провадийското село Чайка. В него участват буквално всички жители на  селото, ...