Начало / Uncategorized / Софийският районен съд прекрати делото на архим. Дионисий срещу Ловчанския митрополит Гавриил

Софийският районен съд прекрати делото на архим. Дионисий срещу Ловчанския митрополит Гавриил

Вчера (11.12.2017 г.) Софийски районен съд – 122 състав с председател съдия Димитър Куртов ПРЕКРАТИ н. ч. х. дело № 19769/ 2016 г. по описа на СРС – Наказателно отделение за 2016 г., съобщава официалния сайт на Ловчанска митрополия. 

Делото бе образувано по тъжба на архимандрит Дионисий /Мишев/,  подадена срещу Ловчански Митрополит Гавриил, с която е предявено искане той да бъде осъден за обида и клевета – престъпления, които според архимандрит Дионисий Митрополит Гавриил е извършил чрез даденото от него интервю за вестник „Монитор“.

Първоначално делото беше насрочено за 23.08.2017 г. На тази дата Владиката не успя да се яви в съдебно заседание поради обективни причини, но въпреки това беше обвинен от тъжителя, че умишлено отлага процеса.

На повторно насрочената дата за заседание на 11.12.2017 г. архимандрит Дионисий /Мишев/ и неговият процесуален представител не се явиха и с оглед правилата на Наказателно-процесуалния кодекс това е причина делото да бъде прекратено.

„Можем само да предполагаме причините, поради които тъжителят не се яви в съдебната зала за насроченото заседание. Като имаме предвид, че за първото заседание по делото архимандритът се яви с процесуален представител – Мария Славова, адвокат от САК, ние имаме убеждението, че той знае, че неявяването му в съдебна зала на 11.12.2017 г. означава прекратяване на образуваното наказателно с частен характер дело, което е всъщност отказ от поддържаното от него обвинение за извършени „престъпления“ от Ловчанския Митрополит Гавриил“, допълват от митрополията.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...