Начало / Uncategorized / Рождественски конкурс организира столичният храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“

Рождественски конкурс организира столичният храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“

Конкурсът „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!” се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит и с любезното съдействие на Софийската Св. Митрополия и РУО София – град.

Негови автори и организатори са Църковното настоятелство на Православния храм “Въздвижение на св. Кръст Господен“ и сдружение „Св. Иван Рилски”. В конкурса участват ученици от всички училищни степени и детски градини. 

Неговата основна цел е да насочи вниманието на подрастващите към съдържанието и посланията на празника Рождество Христово – духовните му и морални ценности. Участниците да се насочат не към комерсиалната нагласа и магическите действия, съпровождащи подготовката на празника, а да открият в Рождественския благослов на ангелската песен колко много нашият размирен свят, изпълнен със скръб и страдания, се нуждае от мир и разбирателство; да се стимулира фантазията и творческото мислене на участниците, за да претворят своите познания в оригинални решения на зададените теми. Ученическите вестници ще публикуват в своите издания най-добрите изяви на съучениците си. Участниците могат да подготвят и представят по избор:

Художествени текстове – есе, приказка, импресия, стихове;

Рождественска картичка – създаване на поздравителна картичка за светлия празник в електронен вариант или на хартиен носител;

Мултимедия – създаване на клипове и презентации.

Срок за представяне на произведенията – 18.12.2017 г.

Готовите произведения трябва да се представят в храм “Въздвижение на св. Кръст Господен“, бул. „Джеймс Баучер”, кв. Лозенец, местността Кръста.

Мултимедийните материали и електронните картички да се изпращат на електронна поща: konkurs_rojdestvo2017@abv.bg

Всеки конкурсен материал трябва да се придружава от:

1. ДЕКЛАРАЦИЯ за знание и съгласие

2. КАРТА ЗА УЧАСТИЕ

Заключителното тържество за награждаване на отличените участници ще се проведе с любезното съдействие на Съюза на българските журналисти (СБЖ) на 21 декември 2017 г. от 14 часа в залата на съюза на ул. Граф Игнатиев №4.

За допълнителна информация: г-жа Стефка Мечкарова, телефон:  02/ 846 26 54

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...