Начало / Uncategorized / Рождественски конкурс организира столичният храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“

Рождественски конкурс организира столичният храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“

Конкурсът „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!” се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит и с любезното съдействие на Софийската Св. Митрополия и РУО София – град.

Негови автори и организатори са Църковното настоятелство на Православния храм “Въздвижение на св. Кръст Господен“ и сдружение „Св. Иван Рилски”. В конкурса участват ученици от всички училищни степени и детски градини. 

Неговата основна цел е да насочи вниманието на подрастващите към съдържанието и посланията на празника Рождество Христово – духовните му и морални ценности. Участниците да се насочат не към комерсиалната нагласа и магическите действия, съпровождащи подготовката на празника, а да открият в Рождественския благослов на ангелската песен колко много нашият размирен свят, изпълнен със скръб и страдания, се нуждае от мир и разбирателство; да се стимулира фантазията и творческото мислене на участниците, за да претворят своите познания в оригинални решения на зададените теми. Ученическите вестници ще публикуват в своите издания най-добрите изяви на съучениците си. Участниците могат да подготвят и представят по избор:

Художествени текстове – есе, приказка, импресия, стихове;

Рождественска картичка – създаване на поздравителна картичка за светлия празник в електронен вариант или на хартиен носител;

Мултимедия – създаване на клипове и презентации.

Срок за представяне на произведенията – 18.12.2017 г.

Готовите произведения трябва да се представят в храм “Въздвижение на св. Кръст Господен“, бул. „Джеймс Баучер”, кв. Лозенец, местността Кръста.

Мултимедийните материали и електронните картички да се изпращат на електронна поща: konkurs_rojdestvo2017@abv.bg

Всеки конкурсен материал трябва да се придружава от:

1. ДЕКЛАРАЦИЯ за знание и съгласие

2. КАРТА ЗА УЧАСТИЕ

Заключителното тържество за награждаване на отличените участници ще се проведе с любезното съдействие на Съюза на българските журналисти (СБЖ) на 21 декември 2017 г. от 14 часа в залата на съюза на ул. Граф Игнатиев №4.

За допълнителна информация: г-жа Стефка Мечкарова, телефон:  02/ 846 26 54

За Ангел Карадаков

Виж още

В ямболското село Завой посрещат първи християнски празник в новопостроения храм

Жителите на ямболското село Завой посрещнаха Сретение Господне в новопостроения си православен храм, съобщава БТА. ...