Начало / Новини / Лекция на митрополит Христофор от Чешката православна църква в София

Лекция на митрополит Христофор от Чешката православна църква в София

На 13 декември 2017 г. в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Негово Високопреосвещенство митрополит проф. д-р Христофор, който е преподавател в Православния богословски факултет в град Прешов (Словакия), ще изнесе лекция в рамките на сътрудничеството по двустранния договор за академичен обмен между Софийския и Прешовския унивреститет по европейската програма „Еразъм+“.

Лекцията за студентите от бакалавърската и магистърските програми ще бъде на тема: „Многообразните форми на душегрижие и личната подготовка на богослова за църковно-социално служение в съвременния свят“ и ще представи академичния опит и практическите аспекти в подготовката на църковни служители за изпълнение на социално-милосърдната дейност на Църквата в Чехия и Словакия.

Митрополит Христофор е посещавал България и Богословския факултет в София многократно за академични лекции и е участвал през годините на много от изданията на „Седмица на православната книга“ във Варна. Той е отправял многократно и покани за поклонничество на български архиереи и преподаватели по Богословие до гроба на свети Методий Славянобългарски в Микулчице.

Лекцията е предвидена за 10 часа и е отворена за студенти, докторанти, преподаватели и гости. Тя ще се проведе в сградата на Богословския факултет на пл. Света Неделя, № 19 в конферентна зала № 8 на третия етаж.

За Костадин Нушев

Виж още

Днес е съборът на Доростолските мъченици

Днес отбелязваме Събор на светите Доростолски мъченици. Празникът се отбеляза от 2016 г. насам по ...