Начало / Uncategorized / Християни са жертвите в 80% от случаите на религиозно преследване в света

Християни са жертвите в 80% от случаите на религиозно преследване в света

Конференция относно свободата на религията и преследването на християните се проведе във Вашингтон, окръг Колумбия. На нея бе специално отбелязано, че в около 80% от случаите на религиозно преследване в света жертвите са християни.

Преследването на християни по света е почти винаги „повратна точка“ във всяка голяма криза, заяви Дейвид Къри, директор на правозащитната организация Open Doors USA, говорейки на Третата международна конференция по въпросите на свободата на вярата във Вашингтон.

Конференцията събра представители на различни христиански деноминации, видни политици, ръководители на благотворителни организации и активисти за правата на човека от цял ​​свят, за да обсъдят проблемите на гонението срещу християните. „По мое мнение е много важно, че има сенатори и конгресмени, представители на църковната йерархия, за да се научи от първа ръка какво се случва във всеки регион на света“, каза Къри. „Необходимо е да се обърне внимание на първопричините, необходимо е да се говори за тях на глас в залите на Конгреса, необходимо е да се молим за жертвите в храмовете“.

За Николина Александрова

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...