Начало / Новини / Филмът „Светителят хирург“ развълнува всички в дома за възрастни хора в Угърчин

Филмът „Светителят хирург“ развълнува всички в дома за възрастни хора в Угърчин

Филмът „Светителят хирург“ бе прожектиран в Дома за стари хора в град Угърчин. На представянето присъства целият състав на дома, както и представители на Общината.

Идеята за реализирането е на отец Димитър от Угърчин, който я е предложил на местната управа и така по случай големия празник, на който се чества паметта на свети Николай Мирликийски, възрастните хора тук имаха възможността да се запознаят с още един чудотворец – свети Лука Кримски. Насълзените очи на зрителите изразяваха възторга от светителския път на свети архиепископ Лука. Никой не остана равнодушен към неговата отдаденост към страдащите и любовта, която е раздавал с пълни шепи приживе, а и след смъртта си с хилядите чудодейни изцеления.

Всеки един от присъстващите получи подаръци от община Угърчин – икона на свети Лука Кримски и детската книга „Свети Лука Доктора“. Те бяха връчени от заместник-кмета Мария Динова с пожелания за здраве към всички. „Изумително е как една община в един неголям град се грижи не само за телесното оцеляване на хората тук чрез грижи и храна, а и с това да им дава и емоции. С прожекцията на филма „Светителят хирург“ всички тук обикнаха свети Лука Кримски, те се и развълнуваха с един духовен продукт, който показва само добрите примери в живота на един съвременен светец“, каза авторът на филма Ангел Бончев.

След като разбраха, че филмът е по идея и реализация на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, всички станаха на крака и чрез автора на филма изпратиха своите благопожелания към владиката по случай деня на неговия небесен покровител и благодариха за филма „Светителят хирург“.

За Ангел Карадаков

Виж още

279993.p

Бермудите искат да станат стожер на традиционния брак

Само шест месеца след решение на съда за приемане на еднополовите бракове, британската отвъдморска територия ...