Начало / Новини / Премиерът Борисов увери патриарх Неофит, че субсидия за Зографския манастир ще има

Премиерът Борисов увери патриарх Неофит, че субсидия за Зографския манастир ще има

Днес министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов разговаря по телефона с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит във връзка с решението на депутатите от Народното събрание да не бъдат отпуснати 1.13 млн. лв. необходими за ремонтни дейности на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и на Зографския манастир „Св. Георги”, съобщава Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод.

Борисов е уверил патриарх Неофит, че на редовното си заседание в сряда, 6 декември, Министерският съвет в присъствието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне необходимите средства за ремонта на южното крило на манастира „Свети Георги Зограф“ в Атон.

Премиерът е поел ангажимент, че след детайлна експертиза и оценка на състоянието на патриаршеския катедрален храм и необходимите дейности по реставрацията му, ръководеното от него правителство ще отпусне нужните средства, за да възвърне този емблематичен за София и България храм, благолепния си вид.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...