Начало / Uncategorized / Чудотворна икона на св. Лука Кримски, филм и книга за него в петък в Троянския манастир

Чудотворна икона на св. Лука Кримски, филм и книга за него в петък в Троянския манастир

На 17 ноември в Троянския манастир, ще бъде отслужен молебен канон за здраве и спасение пред руска чудотворна икона на свети Лука Кримски с вградена частица от ковчега му, в който е бил погребан. Светинята ще бъде изложена за поклонение от сутринта, а в 10 часа пред нея ще бъде отслужен молебен канон на кримския чудотворец.

Към него прибягват и много хора, на които им предстои операция. Приживе, той е известен с това, че като лекар-хирург е нямал неуспешна операция. Отново в петък от 11 часа в Троянската света обител, ще бъде представена детската книга за свети Лука Кримски „Свети Лука Доктора“ на журналиста Ангел Бончев, а от 11.30 предстои и прожекцията на филма „Светителят хирург“. „Този петък в манастира ще е посветен на кримския светител Лука, който е приемал всеки човек като страдащо същество, на което той се е чувствал длъжен да помогне.

И след смъртта си продължава да сее благодатни изцеления сред потърсилите неговата помощ. Заповядайте, свети Лука Кримски ви очаква, поклонете му се и се помолете, той ще чуе вашият молитвен зов“, каза игуменът на Троянския манастир, епископ Сионий. Книгата „Свети Лука Доктора“ и филма „Светителят хирург“ ще бъдат представени безплатно в манастира, като авторът, журналистът Ангел Бончев ще присъства на събитията. И филмът , и книгата излизат с благословението на Пловдивския митрополит Николай.

За Николина Александрова

Виж още

One 2,500 Russian Communist Party supporters cries with a portrait of former Soviet leader Vladimir Lenin during a rally in the center of Moscow on April 4, 2009 to condemn the Russian government and its handling of the economic crisis, part of nationwide protests organized by the Communist Party. AFP PHOTO / OXANA ONIPKO

Може ли да има „християнски комунизъм“?

Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а мавзолеят на Владимир Ленин – с ...