Начало / Uncategorized / Полският премиер призова в ЕС християнството да не бъде цензурирано

Полският премиер призова в ЕС християнството да не бъде цензурирано

Полша иска да бъде сигурна, че християнските традиции не са обект на „идеологическа цензура“ в Европейския съюз, заяви премиерът Беата Сьойло в четвъртък, подчертавайки позицията на партията си срещу мюсюлманската имиграция.

Заедно с Унгария, Полша отказва да поеме пълната квота за бежанци от Сирия с аргумента, че мюсюлманските имигранти представляват заплаха за националната сигурност и стабилност. Партията „Право и справедливост“ отправя призив към социално по-консервативните групи на преобладаващото римокатолическо население в Полша. В обръщение на партията се казва, че християните в Европа не би трябвало да се чувстват неудобно или да се срамуват от тяхната вяра и традиции.

„Ние подкрепяме ЕС, където християнските традиции не подлежат на идеологическа цензура“, каза премиерът на конференция, организирана от Полския институт по международни отношения. В индиректни критики към Германия и Франция, традиционни двигатели на европейската интеграция, Беата Сьойло каза още, че страни като Полша трябва да бъдат по-активни в процеса на вземане на решения в блока.

За Николина Александрова

Виж още

Църква на 2 века събира миряни в село Докатичево

Със служба и трапеза за здраве ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата „Света Неделя“ ...