Начало / Новини / Мъж уби 27 души в църква в Тексас, САЩ (ВИДЕО)

Мъж уби 27 души в църква в Тексас, САЩ (ВИДЕО)

Най-малко 27 души са убити при стрелба по време на неделна служба в Първа баптистка църква в град Съдърланд спрингс в щата Тексас, предаде BBC.

Нападението е станало в град Съдърланд Спрингс, недалеч от Сан Антонио. Според местен телевизионен канал мъжът е влязал в църквата в 11:30 местно време и е започнал да стреля.  Има и много ранени. Градчето се намира на около 60 километра от Сан Антонио, а обичайно на службата присъстват около 50 души, съобщиха хора, които живеят в близост. Те са чули много изстрели, като не е изключено да е използвано автоматично оръжие.

Убиецът е починал след кратко преследване с полицията, пояси заместник-шерифът от окръг Гуадалупе. Не е ясно обаче дали е бил убит от полицията или се е самоубил, допълва BBC. 

Свидетел на престрелката, Кари Матула, каза пред NBC News: „Чухме полуавтоматични изстрели… ние сме на около 50 ярда от тази църква“. 

От ФБР съобщават, че стрелецът е бил само един. На мястото са пристигнали и няколко хилекоптера, за да транспортират ранените. Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че молитвите на всички са за засегнатите от това зло и благодари на полицията за бързата реакция. Той заяви още, че предстои да бъде съобщена по-подробна информация. 

Американският президент Доналд Тръмп, който в момента е на обиколка в Азия, заяви: „Нека Бог бъде с хората от Съдърланд Спрингс, Тексас, а ФБР и правоохрантелните органи са на място. Наблюдавам ситуацията от Япония“, каза още той. 

1508249864
© AP Photo / KSAT

_98626425_texas_church_shooting_map640-nc

 

За Ангел Карадаков

Виж още

238200010

Над 215 милиона християни днес са преследвани по целия свят

Мащабът на преследването на християните по света продължава да расте. Повече от 215 милиона християни ...