Начало / Новини / Мъж уби 27 души в църква в Тексас, САЩ (ВИДЕО)

Мъж уби 27 души в църква в Тексас, САЩ (ВИДЕО)

Най-малко 27 души са убити при стрелба по време на неделна служба в Първа баптистка църква в град Съдърланд спрингс в щата Тексас, предаде BBC.

Нападението е станало в град Съдърланд Спрингс, недалеч от Сан Антонио. Според местен телевизионен канал мъжът е влязал в църквата в 11:30 местно време и е започнал да стреля.  Има и много ранени. Градчето се намира на около 60 километра от Сан Антонио, а обичайно на службата присъстват около 50 души, съобщиха хора, които живеят в близост. Те са чули много изстрели, като не е изключено да е използвано автоматично оръжие.

Убиецът е починал след кратко преследване с полицията, пояси заместник-шерифът от окръг Гуадалупе. Не е ясно обаче дали е бил убит от полицията или се е самоубил, допълва BBC. 

Свидетел на престрелката, Кари Матула, каза пред NBC News: „Чухме полуавтоматични изстрели… ние сме на около 50 ярда от тази църква“. 

От ФБР съобщават, че стрелецът е бил само един. На мястото са пристигнали и няколко хилекоптера, за да транспортират ранените. Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че молитвите на всички са за засегнатите от това зло и благодари на полицията за бързата реакция. Той заяви още, че предстои да бъде съобщена по-подробна информация. 

Американският президент Доналд Тръмп, който в момента е на обиколка в Азия, заяви: „Нека Бог бъде с хората от Съдърланд Спрингс, Тексас, а ФБР и правоохрантелните органи са на място. Наблюдавам ситуацията от Япония“, каза още той. 

1508249864
© AP Photo / KSAT

_98626425_texas_church_shooting_map640-nc

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Изложба с архивни фотографии от 1942 година ще бъде подредена в храм – паметник и костница „Св. Иван Рилски“ в Кресна

В криптата на храм-паметник и костница „Св. Йоан Рилски“ в Кресна ще бъде открита фотоизложба ...