Начало / Uncategorized / Свещеник Бобан Митевски: Взаимното опознаване и искрената любов ще ни помогнат да разрушим стерeотипите

Свещеник Бобан Митевски: Взаимното опознаване и искрената любов ще ни помогнат да разрушим стерeотипите

„Само искрената любов, взаимното искрено общуване и опознаване ще ни помогнат да превъзмогнем стерeотипите – исторически и политически“, каза в интервю за „Добротолюбие“ свещеник Бобан Митевски. 

Той е преподавател по Догматическо богословие в Богословския факултет на Скопския университет „Св. Климент Охридски“, председател на асоциацията на учителите по Етика в религиите „Просвещение“, както и началник на кабинета на Охридския архиепископ Стефан.

В специалното интервю на доц. Костадин Нушев отец Бобан разказва за ситуацията по отношение на преподаването на религия в македонското училище, както и още за организираните детски лагери от Бигорския манастир и манастира „Св. Георги“ в Райчица. В интервюто той подвига и въпроса за съвместното сътрудничество между България и Македония, както и как можем да си бъдем взаимно полезни в работата си с младите хора. Отец Бобан сподели още и за участието на македонски младежи в детски православни лагери в Гърция и Румъния.

За Ангел Карадаков

Виж още

Археолози разкриха тунел и стаи под църква на 1500 години в Истанбул

Археолози, които провеждат разкопки под руините на раннохристиянска църква, откриват подземни камери и тунел от ...