Начало / Uncategorized / Как Свети Нектарий излекува едно дете от Прахова, което страдаше от рак

Как Свети Нектарий излекува едно дете от Прахова, което страдаше от рак

През Великденския пост на 2007 г., в един четвъртък разбрах за болестта на своето дете. Една  безпощадна болест, която понастоящем опустошава света, като безмилостно връхлита стари и млади, а именно – Болестта на Ходжкин III степен.

Докторите му дадоха три седмици живот, след като му направиха биопсия, но ето, че Добрият Бог не желаеше това нещо и реши другояче, като преди всичко ме укрепи във вярата. Когато чух диагнозата, вместо да се срина в отчаяние, си казах: „Това е изпитание от Добрия Бог.“. След това хванах пътя към църквата с детето подръка, за да участвам в Светото тайнство Маслосвет. Така направих. Първият Маслосвет, на който участвахме заедно беше в църквата, носеща името на великия чудотворец „Св. Антоний Велики“, където се служеше вторниците. Следващата стъпка, преди да започне лечението с химиотерапия, бе да отидем при един велик наш румънски духовник, който все още е сред нас и за когото трябва да благодаря на Бога –  а именно отец Юстин Първу[1] от Светия манастир „Петру Вода“.

Когато пристигнах там, за да взема благословия от него, го попитах: „Вярвате ли, че момчето ми ще се излекува?“. А той ми отговори: „Само Божие чудо би могло да го спаси.“. Тези думи, казани от него, ми дадоха голяма надежда и в този момент повярвах в чудесата. Момчето ми започна лечение, а аз не спирах да се моля, да посещавам манастирите, да чета акатисти. Впоследствие се случи и чудото, за което ми спомена отец Юстин Първу и по-точно: пристигнах съвсем случайно и без нито една стотинка на остров Егина при св. Нектарий точно на деня, когато се честваше неговото име, благодерание на една приятелка, която знаеше за болестта на сина ми. Молех свети Нектарий с горещи сълзи да ми прости, ако съм съгрешила с нещо и да спаси сина ми. И молитвата ми бе чута…

09_1118 месеца по-късно, когато направиха нов компютърно-томографски анализ на сина ми, болестта вече я нямаше! И нима това не е чудо? Еми, чудо е. И затова желая да кажа на целия свят: „Молете се, добри хора, молете се и пак се молете на светците! Те ви чуват и изпълняват желанията ви.“ Ето доказателството – синът ми е излекуван чрез силата на Божиите светци и на тези, които все още са сред нас. Господи, Слава на Тебе и на всички Твои светци на небесата и на земята!

Елена Е. – Азуга, окръг Прахова (Elena E. – Azuga, judeţul Prahova)
„Свети Нектарий – Чудотворни изцеления“ (Sfântul Nectarie – Vindecări minunate, Editura Areopag, 2012)

[1] Отец Юстин Първу се представя в Господа на 16 юни 2013 г.

Превод: Явор Иванов

За Ангел Карадаков

Виж още

Водата на река Янтра достигна до входа на църквата „Св. 40 Мъченици“

Поройни дъждове през изминалото денонощие изправиха на крак властите във Великотърновско. 4-метрова вълна отнесе път ...