Начало / Uncategorized / Пак се говори за Враца…

Пак се говори за Враца…

Напоследък отново се говори за Враца. Градът пак е във водещите новини по телевизии и радиа, сайтове и вестници. За разлика от друг път обаче не става дума за брутални престъпления, за измами и кражби, за насилие и убийства, защото информациите са позитивни.

Масовото кръщение на бебета от неделния ден отново ни напомни, че имаме с какво да се гордеем, задето живеем в града под Околчица. Все пак Враца беше един от 10-те града, в които се случи националната кампания на ДНК.

Признавам си – на мнозина, дори и на мен, ни звучеше доста екзотично освещаването на лекарските престилки, но митрополит Григорий го направи – за първи път в България. И смея да твърдя – получи се добре!

От около година владиката доказва, че има много нови идеи и знае как да върне хората към християнската вяра. По принцип тази мисия е много трудна. Не ми се иска да казвам, че е невъзможна за региона, в който живеем. Това го знае и дядо Григорий, нали все пак е родом от Ботевград. Но въпреки това всеки ден той успява да спечели нови и нови хора в своята кауза. Все повече хора се обръщат към църквата, за да потърсят вяра, но и упование, и надежда, и смисъл на тежкия живот, който водят. Така само в рамките на 1 година новият духовен пастир успя да спечели симпатиите и любовта на хората, чиито предводител е.

Автор: Георги Александров, главен редактор на в. „Конкурент“

За Ангел Карадаков

Виж още

SPP_08062

Епископ Матей Сурожки възглавява временно руските храмове в Канада

На 14 юли 2018 г. на среща на Светия Синод на Руската православна църква под ...