Начало / Uncategorized / Йеруласимският патриарх Теофил се срещна с папа Франциск

Йеруласимският патриарх Теофил се срещна с папа Франциск

Тази сутрин се състоя срещата между Йерусалимския патриарх Теофил III и римският папа Франциск. Посещението на патриарха е в отговор на визитата на папа Франциск в базиликата на Божи Гроб през май 2017 година, когато участие взе и Вселенския патриарх Вартоломей.

„Да започнем да работим сега, както Господ желае, за да изградим бъдеще за пълното помирение и братското общение. Ако не го направим, това би било най-тежката вина днес“.

С тези думи се обърна папата към патриарх Теофил. Папата изтъкна своето „искрено желание и пълни усилия за напредъка по пътя към пълното единение“ между Католическата и Православната църкви, тъй като обратното би било пренебрегване призива на Христос и на знаците на времето.

Това е третата среща между папа Франциск и патриарх Теофил. Очаква се в рамките на посещението си във Ватикана Йерусалимският патриарх да се срещне с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин и архиепископ Пол Галахър, който е секретар на Св. Престол за отношенията му с останалите държави. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...