Начало / Uncategorized / Хавайската Иверска икона на Божията майка ще бъде пренесена в различни краища на САЩ

Хавайската Иверска икона на Божията майка ще бъде пренесена в различни краища на САЩ

Тази година се отбелязва десетата годишнина на Хавайската Иверска икона на Божията майка (2007-2017 г.). Макар да се проявява в границите на Западноамериканската епархия на Руската православна задгранична църква, тя е почитана от православните християни в Съединените щати и извън тях. Мироточещата икона е донесла изцеление на много миряни.

За да отбележи 10-годишнината на иконата Руската православна задгранична църква в САЩ реши тя да бъде пренесена в различни енории на САЩ. На 29 септември иконата беше в Калифорния и понастоящем се намира в манастири и енории на източното крайбрежие, след това ще бъде в Средния запад. Според предвидената програма иконата ще се завърне на 19 ноември в Калифорния.

През юни 2008 г. Хавайската Иверска икона на Божията майка беше официално призната от Руската православна църква като чудотворна и достойна за почитане и получи благословия да пътува до различните църкви и манастири, като досега е била в над 100 страни. През 2007г. иконата на Божията майка започва да мироточи, а около нея се усеща силен аромат.

Многобройни чудеса са били приписани на тази “ малка икона“, физически и духовни изцеления, изцеление от слепота и очни болести, рак, парализа, бъбречни заболявания и други.

За Николина Александрова

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...