Начало / Uncategorized / Жителите на петричкото село Първомай ще имат свой православен храм

Жителите на петричкото село Първомай ще имат свой православен храм

Жителите на петричкото село Първомай в скоро време ще имат свой нов храм. Това съобщиха от Общинската администрация в Петрич. 

Възможността жителите на Първомай да се сдобият с нов храм стана възможна след като кметът на Петрич Димитър Бръчков внесе предложението, община Петрич да дари безвъздмезно на Българската православна църква земята, върху която е построена църквата. 

Жителите на Първомай се надяват в скоро време храмът да бъде и осветен на името на св. Йоан Рилски Чудотворец. Положителната развръзка с построения, но не осветен от години храм в селото бе разгласена късно снощи в присъствието на стотици жители на Първомай. От местния свещеник бе осветен и раздаден корбан за здраве на 19 октомври, когато се чества паметта на св. Йоан Рилски. 

22688061_1864035896958384_6970162868158717373_nПо храма обаче има неща, които трябва да се довършат, за да бъде напълно готов за освещаване. Жителите на селото очакват до края на тази година храмът в селото им да бъде осветен от Неврокопския митрополит Серафим. Строителството на храма е започнало преди повече от 20 години. 

По информация на Петрич нюз.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отец Ириней – духовникът, който привлича хора към вярата в TikTok

Отец Ириней Митов е свещеник от 2009-та година, а отскоро и популярно лице в дигиталната платформа ...