Начало / Uncategorized / Празненства по повод празника на св. Йоан Рилски

Празненства по повод празника на св. Йоан Рилски

На 19 октомври Църквата празнува скромния отшелник от Рила планина, когото още приживе наричали земен ангел и небесен жител – св. Йоан Рилски Чудотворец. По този повод в храмовете на Българската православна църква ще бъдат отслужени празнични богослужения, съобщи Отдел Връзки с обществеността при Св. Синод.

В Рилската св. обител ще се състои всенощно бдение, което ще започне от 20 часа, а на следващия ден, 19 октомври, от 9:30 часа ще започне празничната св. литургия. В тържественото богослужение ще вземат участие и духовници от Гърция и Сърбия.

В Софийската духован семинария, която също носи името на св. Йоан Рилски, днес от 18 часа ще бъде отслужено празнично вечерно богослужение, в което ще бъдат подстригани за четци, певци и свещеносци, учениците от първи курс на духовното школо. На 19 октомври пък от 9 часа ще започне празничната св. литургия. И двете богослужения ще бъдат възглавени от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Програма на тържествата в Софийската семинария

18.10.2017 г. – сряда

18:00 ч. – Празнично архиерейско вечерно богослужение, оглавено от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний

19.10.2017 г. – четвъртък

09:00 ч. – Св. Литургия, оглавена от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в семинарския храм „Св. Йоан Рилски“

11:00 ч. – Прием в Аулата на семинарията

12:30 ч. – Тържествен обяд

За нас ще бъде голяма радост да присъствате на нашия храмов и училищен празник.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...