Начало / Новини / Св. Синод дари на ИСУЛ три апарата за лечение на онкоболни деца

Св. Синод дари на ИСУЛ три апарата за лечение на онкоболни деца

В благотворителната кампания на Св. Синод на БПЦ – БП „Деца рисуват за деца”, в която бяха събрани 10 000 лв., бяха закупени три инфузоматни апарата – волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца, съобщи Официалния сайт на Св. Синод.

На 12 октомври 2017 г. от името на Св. Синод и на децата-творци, чиито творби през летните месеци бяха разпродадени на благотворителен базар Ловчанският митрополит Гавриил предаде дарението на доц. д-р дм Добрин Константинов, управител на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (СБАЛДОХЗ-София).

Митрополит Гавриил изрази надеждата, че дарението направено от Св. Синод ще подпомогне в бързото излекуване на малчуганите, както и ще спомогне за по-леката работа на медицинските екипи, които денонощно се грижат за оздравяването им. От името на болницата, отделението, медиците и пациентите доц. д-р Константинов сърдечно благодари на Св. Синод за направеното дарение, като обясни, че именно чрез инфузоматните помпи извършваното в болницата лечение става възможно и е с необходимата прецизност в дозировката на предписваните лекарства.

DSC_0691Управителят на онкохематологията за деца сподели възхищението си от инициативата на Църквата, защото чрез невинността и обичта на децата, чрез вдъхновеното им творчество ние най-добре се учим на вяра, доброта и взаимопомощ. Той изрази надежда, че и в бъдеще двете страни – Църквата и болницата – ще си сътрудничат в присъщите им дейности с цел приобщаване към това, което ни лекува, сближава и извисява.

Митрополит Гавриил каза още, че „децата са следващите духовници, лекари, депутати, министри, трябва да положим всички усилия да им помогнем да станат по-добри от нас, за да има родината ни желаното от всички успешно развитие и благословено бъдеще”, завърши думите си той.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Григорий Богослов

Свети Григорий, св. Василий Велики и брат му св. Григорий Нисийски образуват тризвездието на „тримата ...