Начало / Новини / Св. Синод дари на ИСУЛ три апарата за лечение на онкоболни деца

Св. Синод дари на ИСУЛ три апарата за лечение на онкоболни деца

В благотворителната кампания на Св. Синод на БПЦ – БП „Деца рисуват за деца”, в която бяха събрани 10 000 лв., бяха закупени три инфузоматни апарата – волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца, съобщи Официалния сайт на Св. Синод.

На 12 октомври 2017 г. от името на Св. Синод и на децата-творци, чиито творби през летните месеци бяха разпродадени на благотворителен базар Ловчанският митрополит Гавриил предаде дарението на доц. д-р дм Добрин Константинов, управител на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (СБАЛДОХЗ-София).

Митрополит Гавриил изрази надеждата, че дарението направено от Св. Синод ще подпомогне в бързото излекуване на малчуганите, както и ще спомогне за по-леката работа на медицинските екипи, които денонощно се грижат за оздравяването им. От името на болницата, отделението, медиците и пациентите доц. д-р Константинов сърдечно благодари на Св. Синод за направеното дарение, като обясни, че именно чрез инфузоматните помпи извършваното в болницата лечение става възможно и е с необходимата прецизност в дозировката на предписваните лекарства.

DSC_0691Управителят на онкохематологията за деца сподели възхищението си от инициативата на Църквата, защото чрез невинността и обичта на децата, чрез вдъхновеното им творчество ние най-добре се учим на вяра, доброта и взаимопомощ. Той изрази надежда, че и в бъдеще двете страни – Църквата и болницата – ще си сътрудничат в присъщите им дейности с цел приобщаване към това, което ни лекува, сближава и извисява.

Митрополит Гавриил каза още, че „децата са следващите духовници, лекари, депутати, министри, трябва да положим всички усилия да им помогнем да станат по-добри от нас, за да има родината ни желаното от всички успешно развитие и благословено бъдеще”, завърши думите си той.

За Ангел Карадаков

Виж още

Жителите на благоевградското село Церово ще строят свой храм

Благоевградското село Церово строи първия си православен храм. Повече от 90% от над 700-те жители ...