Начало / Uncategorized / Сръбският патриарх се срещна с Гръцкия президент

Сръбският патриарх се срещна с Гръцкия президент

На 4 октомври в патриаршеската резиденция в Белград Сръбският патриарх Ириней се срещна с президента на Гърция Прокопис Павлопулос, съобщиха от Св. Синод на Сръбската патриаршия. 

Павлопулос е бил топло посрещнат от патриарх Ириней. Президентът е изразил благодарността си към патриарха, изтъкна също, че проблемите, които стоят пред Гърция и Сърбия са еднакви. Патриархът пожела успех на гръцкия президент и му благодари за топлото отношение към Сръбската патриаршия. 

Прокопис Павлуполос бе на двудневно посещение в Белград по повод отбелязването на 150 години то подписването на договора за сътрудничество и приятелство между Сърбия и Гърция. По думите на президента на Гърция, гръцкият народ има трайно желание да продължи хармоничното сътрудничество на двата народа и двете страни в полза на мира, демокрация и основните човешки права. 

На срещата със Сръбския президент Александър Вучич, Павлуполос пък заяви, че становищата на Атина по отношение на съседите й – Албания Македония и Турция са напълно ясни и съответстват на международното и европейското право. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Бог и смъртта – беседа на отец Тома Хопко

Може ли да убиеш зародиш, вече оформен в майчината утроба, защото решаваш, че той не ...