Начало / Новини / Възпитаници на столичното училище за деца със слухови проблеми „Д-р Дечо Дечев“, получиха като подарък книгата „Свети Лука Доктора“

Възпитаници на столичното училище за деца със слухови проблеми „Д-р Дечо Дечев“, получиха като подарък книгата „Свети Лука Доктора“

Възпитаници на столичното училище за деца със слухови проблеми „Д-р Дечо Дечев“, получиха като подарък книгата „Свети Лука Доктора“ от автора Ангел Бончев.

Това се случи на благотворителното рали в помощ на учебното заведение „Виж ме“, организирано от г-жа Екатерина Дончева, която е завършила богословие. При връзването авторът на детското четиво, журналистът Ангел Бончев каза, че всички събрали се изпълняват заветът на свети Лука Кримски да се прави добро и ако не можем да направим голямо добро, да направим и малкото добро.

„Днес всеки един от нас прави по едно скромно като стойност дарение , но голямо в духовно значение, чрез подкрепа, внимание и даряване на любов на тези прекрасни деца“, каза водещият на новините на ТВ Европа Ангел Бончев.

„Ралито освен състезателен момент имаше и възпитателен за шофьорите харатер за толерантност при движение в градска среда и съобразяване с хората с проблеми, които се движат по улиците като слепи и глухонеми. Авторът на книгата журналистът Ангел Бончев взе трето място при награждаването от 25 участници, а лауреат тази година бе певецът Ивайло Гюров.

За децата бяха подготвени много изненади и дарения, включително детското поучително четиво за кримския светец Лука. Книгата „Свети Лука Доктора” описва по подходящ за децата начин живота и чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации са изобразени и пресъздадени възлови моменти от светителския път на доктора, който е нямал нито една несполучлива операция. Наред с житието на светеца-лекар в книжката се разказва и за множество чудеса, случили се с малки деца”.

Тя може да бъде намерена само в православните храмове на България и на сайта на автора www.angelbonchev.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...