Начало / Uncategorized / Посрещат икона на Св. Богородица днес в Храм-паметника „Св. Александър Невски“

Посрещат икона на Св. Богородица днес в Храм-паметника „Св. Александър Невски“

Икона на Пресвета Богородица Всецарица ще бъде изложена за поклонение днес, 30 септември, събота от 18 ч. в ПКСХП „Св. Александър Невски“, съобщава Отдел Връзки с обществеността при Св. Синод.

Иконата е копие на прочутата чудотворна икона от манастира Ватопед, изработена е от монасите на Ватопедския манастир на Света Гора, Атон и е дарена на патриаршеската катедрала в София. Светинята  за първи път ще бъде изложена за поклонение от вярващите и ще остане за постоянно в храма-паметник.

Много са случаите на свидетелства за чудотворни изцерявания на онкологично болни и страдащи от всякакви заболявания и житейски затруднения. Заради голямата сила на иконата, която помага на всички притекли се с вяра и упование към нея, у нас вече има няколко нейни копия. Едно от първите, които пристигат в България е тази в храма в Карджалийския кв. Гледка. Такава икона има и във Варненския храм „Св. Атанасий“, храм „Св. Петка“ в Пловдив, катедралния храм на Видин „Св. Димитрий Солунски“, столичният храм „Покров Богородичен и др.

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...