Начало / Uncategorized / Икона на Св. Богородица промироточи в САЩ

Икона на Св. Богородица промироточи в САЩ

Икона на Божията Майка започна да мироточи в навечерието на празника на Св. Кръст на 13 септември в православната църква „Св. Георги Победоносец“ в Бъфало, САЩ, съобщава theorthodoxchurch.info.

От енорията съобщиха, че на всенощното бдение по повод настъпването на празника на Св. Кръст иконостасната икона на Майката Божия е започнала да мироточи. Мироточенето, по думите на хората очевидци се е увеличило. 

Местният архиепископ Михаил от Ню Йорк и Ню Джърси е благословил извършването на богослужения пред иконата на Божията Майка. Всеки ден от 9:30 часа (освен неделя и на празник) ще се извършва акатист към Св. Богородица, а от 19 часа ще се извъшва Молебен канон. 

273631.b-450x600От църквата припомнят, че подобни явления се случват за напомняне на верните, че Бог винаги е с тях и ги води към спасение. 

За едно друго подобно чудо съобщиха също от църквата „Св. Анна“ в Олбъри, Орегон САЩ. Църковното настоятелство там съобщава, че икона на Божията Майка е промироточила по време на Причастния канон на 15 август – Успението на Св. Богородица. 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Храмът „Свети Николай” във Велико Търново се нуждае от спешен ремонт

Една от емблемите на Велико Търново – храмът „Свети Николай” построен през 1836 г. от майстор Колю Фичето се нуждае ...