Начало / Uncategorized / Икона на Св. Богородица промироточи в САЩ

Икона на Св. Богородица промироточи в САЩ

Икона на Божията Майка започна да мироточи в навечерието на празника на Св. Кръст на 13 септември в православната църква „Св. Георги Победоносец“ в Бъфало, САЩ, съобщава theorthodoxchurch.info.

От енорията съобщиха, че на всенощното бдение по повод настъпването на празника на Св. Кръст иконостасната икона на Майката Божия е започнала да мироточи. Мироточенето, по думите на хората очевидци се е увеличило. 

Местният архиепископ Михаил от Ню Йорк и Ню Джърси е благословил извършването на богослужения пред иконата на Божията Майка. Всеки ден от 9:30 часа (освен неделя и на празник) ще се извършва акатист към Св. Богородица, а от 19 часа ще се извъшва Молебен канон. 

273631.b-450x600От църквата припомнят, че подобни явления се случват за напомняне на верните, че Бог винаги е с тях и ги води към спасение. 

За едно друго подобно чудо съобщиха също от църквата „Св. Анна“ в Олбъри, Орегон САЩ. Църковното настоятелство там съобщава, че икона на Божията Майка е промироточила по време на Причастния канон на 15 август – Успението на Св. Богородица. 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

One 2,500 Russian Communist Party supporters cries with a portrait of former Soviet leader Vladimir Lenin during a rally in the center of Moscow on April 4, 2009 to condemn the Russian government and its handling of the economic crisis, part of nationwide protests organized by the Communist Party. AFP PHOTO / OXANA ONIPKO

Може ли да има „християнски комунизъм“?

Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а мавзолеят на Владимир Ленин – с ...