Начало / Uncategorized / На 1-ви октомври стартира учебната година във варненския храм „Св. Атанасий”

На 1-ви октомври стартира учебната година във варненския храм „Св. Атанасий”

На празника Покров Богородичен, който се чества на 1 октомври ще бъде открита учебната година в неделното училище и школите по изкуства към варненския храм „Св. Атанасий“. 

Откриването ще бъде с водосвет след отслужването на неделната св. литургия. В неделното училище към храма се изучават пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис.

Графикът е следния:

Детски хор „Ангели” – репетиции се провеждат всяка събота от 10:00 до 11:30 ч. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Диригент и ръководител на хора е Евгения Григорова.

Школа по изобразително изкуство – занятията са всяка събота от 11:30 до 12:30. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Преподавател е художничката Тереза Зиковска.

Неделно училище – Заниманията се провеждат всяка неделя от 10:15 до 11:30 ч. В този часови диапазон се обучават три групи. Има две групи от 6 до 8 години и една от 9 до 12 години. Преподаватели са Йоанна Калешева, Дияна Янчева, Лора Мариянова. В преподавателската дейност от тази година се включват и духовниците: иконом Дончо Александров и свещеник Ясен Шинев.

Школа по иконопис – всяка неделя от 11:30 до 12:30. Работи се с деца от 7 до 16 годишна възраст разделени на две групи – от 7 до 10 г. и от 11 до 16 г. Преподаватели са иконописците Катя и Младен Костадинови.

Школа по Актьорско майсторство – всяка неделя от 12:30 до 13:30 в Възрастовата група е от 6 до 14 години. Преподаватели са актьорите Мариета и Стефан Златарски.

Подновяват се и беседите насочени към младежи и възрастни хора на теми изясняващи православната вяра и живота на християнина в света. Те се провеждат всеки петък от 18:00 ч. в залата за беседи при храма. За четвърта поредна година стартира и школата по иконопис за възрастни.

Църковното настоятелство апелира към родителите проявяващи загриженост за възпитанието и развиване талантите на децата си, да се възползват от предлаганите възможности. Записванията започват през тази седмица на място в храма от 8:00 до 18:00 ч. или на телефон 052/63- 97- 16.

По информация на Варненска и Великопреславска св. митрополия

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителен концерт събра над 8000 лева за изграждането на православен храм в сливенското село Панаретовци

Благотворителен концерт събра 8150 лева за изграждането на православен храм в сливенското село Панаретовци, където ...