Начало / Uncategorized / Русе си има нов православен храм, както и за първата детска книга на Св. Лука Кримски – Православието днес

Русе си има нов православен храм, както и за първата детска книга на Св. Лука Кримски – Православието днес

Кой беше Видинският митрополит Дометиан? В поредния брой на Православието днес правим кратък очерк на живота и делото на един от най-еродираните и незабравими български архиереи, който ни напусна тази седмица.

В новия брой на предаването разговаряме с Ангел Воденичаров за новоосветения храм в гр. Русе „Всех Светих“. Защо е бил разрушен, кой го възстановява и изобщо каква е историята на храма ще разберете от днешния ни брой. 

Срещаме ви и с най-новата православна детска книга посветена на живота на св. Лука Кримски – „Св. Лука Доктора“. Автор е журналистът Ангел Бончев, а премиерата на книгата беше в столичен мол, което е прецедент за представяне на православна книга. Повече обаче за нея ще видите в репортажа ни. 

В този брой ще ви покажем и първия епизод на поредицата ни за св. Литургия, която екипът ни превежда с благословението на игумена и братството на Острошкия манастир от Сърбия. 

Новия брой може да гледате по-долу. 

За Ангел Карадаков

Виж още

c1414df22c8dd674090f563861f60120465fff4f

Зов за помощ-да помогнем на една майка

Уважаеми читатели с екипът на „Добротолюбие се свърза съпругът на Албена Борисова Петкова с молба ...