Начало / Uncategorized / Представиха първата детска книга за св. Лука Кримски в София

Представиха първата детска книга за св. Лука Кримски в София

В късния следобед вчера бе представена в София първата детска книга посветена на живота на св. Лука Кримски. Автор на книгата „Св. Лука Доктора“ е журналистът Ангел Бончев.

Книгата бе представена от отец Захарий Димитров, който каза, че

„ако родителите не възпитат от ранна възраст децата си и не ги направят най-вече човеци, те могат да бъдат наречени детеубийци”,

Отецът даде конкретни примери от живота на свети Лука Кримски, на когото е посветена книгата, с които докосна събралите се на премиерата деца и техните родители. Авторът на книгата Ангел Бончев разказа на събралите се хора част от житието на свети Лука Кримски и за това с какво ще бъде полезно на малките като пример животът на светеца – лекар, имаше актьори и свещеници, които четоха откъси от книгата „Свети Лука Доктора“. 

Актрисата Стефания Кочева прочете на малчуганите свой любим цитат от книжката и сподели свои мисли по отношение на добротата и живота на св. Лука Кримски. 

В края на премиерата той благодари на Пловдивския митрополит Николай с чието благословение книгата излезе. Благодарности получиха също така телевизия „Европа“ и сайтът „Добротолюбие“, които са медиини партньори на Ангел Бончев. Цялата премиера бе предавана на живо в страницата на сайта ни в социалната мрежа Facebook, а репортаж ще може да видите в неделя, когато е поредният брой на „Православието днес“. 

Детската книжка може да бъде намерена само в православните храмове в България, а също така и на сайта на автора на „Свети Лука Доктора“- www.angelbonchev.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храмът „Свети Николай” във Велико Търново се нуждае от спешен ремонт

Една от емблемите на Велико Търново – храмът „Свети Николай” построен през 1836 г. от майстор Колю Фичето се нуждае ...