Начало / Новини / Непубликувани чудеса на Кръстова гора за първи път в „Добротолюбие“

Непубликувани чудеса на Кръстова гора за първи път в „Добротолюбие“

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Кръстовден, ви представяме две непубликувани до сега чудеса случили се на Кръстова гора. Те са предоставени специално за читателите на „Добротолюбие“ с благословението на архимандрит Висарион, игумен на манастира „Св. Троица“ на Кръстова Гора.
„Аз К.K. от гр.София с диагноза рак на лимфните възли трябваше да се продължа лечението си (химиотерапия), но след посещение на Кръстова гора и гореща молитва към Бога, нямаше и следа от страшната болест. Сега вече 9 месеца продължавам да ходя на консултации, но всичко е наред. Дълбоко вярвам, че с Божията помощ, аз получих изцеление след посещението ми в манастира“.
Чудесни изцеления на християни на благодатното място са почти ежедневие. Ще продължим и занапред да публикуваме свидетелствата на хора, имали чудо на Кръстова гора. Представяме ви ги без никаква редакторска намеса. Следващото е за жена прогледнала при поклонението си в манастира „Св. Троица“.
П.Г. от село Пет могили, сляпо родена идва в манастира и след посещение в обителта, проглежда. Случаят е от 2015 г.
Днес започват и празненствата по случай Въздвижение на Светия кръст Господен на Кръстова Гора, където се пази и частица от кръста, на който е бил разпнат нашия Господ Иисус Христос. Пловдивският митрополит Николай ще отслужи празнична вечерня от 19:00 часа, утриня от 23:00 часа, Божествена света Литургия от 00:30.
С архипастира на Пловдивската епархия, ще съслужат Знеполският епископ Арсений, Константийски епископ Яков, архимандрит Висарион, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев, заедно с останалите свещеници от Смолянската и Асеновградската духовни околии. Именно Кръстовден е празникът, на който се събират най-много християни на едно място.
Миналата година своите молитви при вечернята на Въздвижение на Светия Кръст Господен се събраха около 15 000 души.
„Добротолюбие“ ще излъчва на живо части от богослуженията, които ще може да проследите в страницата ни във Facebook. Още от ранни зори на 13 септември християните заприиждаха на Светата обител над родопското село Борово.
Снимки: Яна Млечкова-Челепиева

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...