Начало / Новини / Добротолюбие излъчи на живо вечерното богослужение от Кръства гора (ВИДЕО)

Добротолюбие излъчи на живо вечерното богослужение от Кръства гора (ВИДЕО)

Добротолюбие излъчи на живо части от празничното вечерно богослужение на Кръстова гора. То бе възглавено от Пловдивския митрополит Николай, а молитвено участие взеха Знеполския епископ Арсений и Константийския епископ Яков.

Празничното богослуение ще продължи по-късно, като ще бъде отслужена и среднощна литургия. В момента на Кръстова гора са се събрали десетки хиляди богомолци, които молитвено участват в празничните богослужения по повод големия църковен празник – Въздвижение на Честния кръст.

Богослужението бе излъчвано на страницата на сайта в социалната мрежа Facebook, като по-късно ще има още такива включвания от там. 

В утрешния ден очаквайте предаване на живо от Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където Негово Светейшество Българския патриарх Неофит ще възглави празничното богослужение и молебен за началото на учебната година, както и живо предаване от Софийската семинария, в която утре ще бъде официално открита учебната година. 

За Ангел Карадаков

Виж още

b8b69e5cbb0cbb45959a87886cf028d7

Св. Синод назначи епископ Поликарп за трети викарий на Пловдивския митрополит и ректор на Православната духовна академия

На своето извънредно заседание днес Св. Синод е разгледал и решил да освободи считано от ...