Начало / Uncategorized / И лишените от свобода имат нужда от Христос – темата в новия брой на „Православието днес“

И лишените от свобода имат нужда от Христос – темата в новия брой на „Православието днес“

Какво е нещото, което трябва да те води, за да водиш проповед на хората престъпили закона? Как се говори за свобода на лишен от такава? И възможно ли е да вдъхнеш надежда на хора, които никога няма да излязат от килията си?

На тези въпроси отговор ще даде отец Йордан Карагеоргиев, с когото ви срещаме в първия за новия сезон епизод на предаването ни „Православието днес“. Отец Йордан е капелан в Старозагорския затвор и повече от двадесет години се занимава с лишените от свобода. За съдбата на тези хора, живота им зад решетките и свободата след това ще си говорим с отец Йордан. 

В първия ни брой сме ви подготвили още и разказ на първия осветен храм на името на „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора, както и възстановения храм „Всех Светих“ в гр. Русе. 

За живота на християнина в света, както и за най-големия ни дар – Божествената св. литургия ще говори архим. Захариас Захару от манастира „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Англия.

Очаквайте новият епизод в неделя. 

Екипът на „Добротолюбие“. 

За Ангел Карадаков

Виж още

One 2,500 Russian Communist Party supporters cries with a portrait of former Soviet leader Vladimir Lenin during a rally in the center of Moscow on April 4, 2009 to condemn the Russian government and its handling of the economic crisis, part of nationwide protests organized by the Communist Party. AFP PHOTO / OXANA ONIPKO

Може ли да има „християнски комунизъм“?

Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а мавзолеят на Владимир Ленин – с ...