Начало / Uncategorized / И лишените от свобода имат нужда от Христос – темата в новия брой на „Православието днес“

И лишените от свобода имат нужда от Христос – темата в новия брой на „Православието днес“

Какво е нещото, което трябва да те води, за да водиш проповед на хората престъпили закона? Как се говори за свобода на лишен от такава? И възможно ли е да вдъхнеш надежда на хора, които никога няма да излязат от килията си?

На тези въпроси отговор ще даде отец Йордан Карагеоргиев, с когото ви срещаме в първия за новия сезон епизод на предаването ни „Православието днес“. Отец Йордан е капелан в Старозагорския затвор и повече от двадесет години се занимава с лишените от свобода. За съдбата на тези хора, живота им зад решетките и свободата след това ще си говорим с отец Йордан. 

В първия ни брой сме ви подготвили още и разказ на първия осветен храм на името на „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора, както и възстановения храм „Всех Светих“ в гр. Русе. 

За живота на християнина в света, както и за най-големия ни дар – Божествената св. литургия ще говори архим. Захариас Захару от манастира „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Англия.

Очаквайте новият епизод в неделя. 

Екипът на „Добротолюбие“. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...