Начало / Интервюта / Патриарх Вартоломей: Ние се гордеем с Румънската църква

Патриарх Вартоломей: Ние се гордеем с Румънската църква

Пред румънската православна телевизия Trinitas, Вселенският патриарх Вартоломей заяви, че се гордее с Румънската църква, която се явява достойна дъщеря и сестра църква. Патриархът призова още да се взима пример за дейността на Православната църква в северната ни съседка. 

Интервюто си патриарх Вартоломей даде в Унгария, където бе на посещение по повод получаването на сграда на Вселенската патриаршия. „Прегръщам негово Блаженство патриарх Даниил, истински приятел и брат в Христа“, казва патриархът.

Вартоломей отбелязва и приноса на Румънския патриарх в провеждането на Събора в Крът миналата година. Той заяви още, че иска да вземе участие в освещаването на Националната катедрала в Букурещ. Предстоятелят на Вселенската патриаршия заявява още, че новата сграда на Екзархията в Унгария ще бъде отворена за всички православни християни.

„Митрополитът на Австрия е отворен за всички православни сестри църкви. Искаме да бъдем в братско сътрудничество с всички православни юрисдикции в Унгария“, заявява още той. 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

29314465_1871960682814654_3921239282219483136_n

Китодар Тодоров: Личният пример променя чуждия живот

През март ви срещнахме с актьора Китодар Тодоров. Сега продължаваме втората част от интервюто на ...