Начало / Uncategorized / Излезе новият брой на вестник „Кандилце“

Излезе новият брой на вестник „Кандилце“

Излезе от печат новият брой на периодичното издание „Кандилце“, което се издава от Православния информационен център към Неврокопска св. митрополия в гр. Благоевград.

Не първа страница в броя е поместена проповед на Неврокопския митрополит Серафим за св. пророк Илия. „В древност хората са се кланяли на идоли, направени от различни материали. Днес врагът на нашето спасение вече е измислил други козни, с които да ни въвлича в идолопоклонство: парите и плътските удоволствия. Св. Илия е успявал мнозина да отклони от тази заблуда, но днес те са дълбоко вкоренени. Из-кореняването е възможно единствено с действието на Божията благодат“, казва в проповедта си владиката.

В новия брой ще може да прочетете още за награждаването на децата от Неврокопска митрополия, които участваха и тази година в националния конкурс „Бог е любов“. Поместена е и историята на една от древните духовни обители в пределите на Неврокопската епархия – Горнобрезнишкия манастир „Св. пророк Илия“.

В духовна криза ли е изпаднало обществото ни и как  може да я превъзмогне? Повече за това ще прочетете в материала посветен на провелия се наскоро форум в Благоевград на тема: „Православието срещу духовната криза“. В новия брой на „Кандилце“ ще разберете повече и за новоосветана църква посветена на св. Лука Кримски в Гоце Делчев, както и за наскоро издадената книга на Неврокопска св. митрополия, съвместно с фондация „Покров Богородичен“ – „Сектознание“. 

Новият брой може да прочетете тук

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Даниил възглави празничната света Литургия в столичния храм „Св. Неделя“

На 14 юли, 3 Неделя след Петдесетница, посветена на св. Отци от 6-те Вселенски събори, ...