Начало / Uncategorized / Появиха се змийчетата на Св. Богородица на о. Кефелония

Появиха се змийчетата на Св. Богородица на о. Кефелония

Змиите на Св. Богородица се появиха на Преображение тази година на гръцкия острон Кефалония. 

Две змии са се появили в събота в църквата „Успение Богородично“ в с. Маркопуло, построено върху останките на древен манастир. „Камбаните на храма веднага започнаха да бият празнично“, съобщават очевидци. Миналата година в същото село се появи само една змия. 

Змийчетата на Св. Богородица се появяват всяка година на Преображение (по нов стил), на 6 август и започват да пълзят из църквата, като обикновено се насочват сами към иконостасната икона на Божията Майка. Там змиите стоят до празника Успение Богородично, а веднага след празничната литургия си тръгват. 

Всяка година хиляди хора очакват да видят дивното събитие. „На допир змиите са топли, а не студени както е обикновено“, съобщиха наши сънародници за „Добротолюбие“. Змийчетата не нападат хора, не ги хапят и се държат дружелюбно, но веднага щом напуснат храма те стават силно отровни и е препоръчително да не се пипат. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...