Начало / Uncategorized / Откриват център за раково болни деца,  в чест на 17-годишния монах, който почина  

Откриват център за раково болни деца,  в чест на 17-годишния монах, който почина  

Започва строителството на първия център за рехабилитация на деца с ракови заболявания в Тбилиси, Грузия. Новият център, „Дом на щастието“, се строи по инициатива на фондация Монах Андрей, с подкрепата на Министерство на икономиката и благоустройството на Грузия.

Той ще бъде открит през лятото на 2019 г. В центъра ще се помещават 20 деца с техните родители, с денонощно наблюдение. През деня центърът ще може да се грижи за 50 деца, за дневна  медицинска помощ, рехабилитация и консултация. Центърът е предназначен главно за деца от бедни семейства от различни региони на страната.

„Изследванията показват, че „Дом на щастието“  е от съществено значение, не само за болните деца, но и за техните родители. Много е важно да предлагаме на децата и техните родители семинари за обучение и рехабилитация в нашия център, които ще позволят на родителите да намират работа и децата да придобият допълнителни умения „, каза Тинатин Чхивимиани, основател на фондация Монах Андрей.

Фондацията Монах Андрей е създадена през 2012 г., основно за грижи за деца с рак и техните семейства, като им осигурява необходимото лечение и рехабилитация, жилища по време на рехабилитацията и транспорт – всичко напълно безплатно.

270725.pМонах Андрей живя в монашеско пострижение само четири месеца, преди да се представи в Господа, на възраст от 17години. Неговото пострижение се състояло в болницата, където той прекара последните месеци от живота си. В последната си молба, той поиска от майка си да не оставя децата от съседните стаи, а да се грижи за тях. Ето защо неговата майка основа фондацията за грижа за деца болни от рак.

Преди да си упокои, монах Андрей остави завещание, в което поиска прошка от всеки, който може да е наранил и прикани всички да живеят ревностен православен живее, редовно да се молим и да присъстваме на църковните служби, да участваме в Светото Причастие с дължимата подготовка. В заключение, той написал: „Спазвайте заповедите на нашия Господ Иисус Христос и закрилата на Божията Майка винаги да бъде върху вас. Амин. „

За Николина Александрова

Виж още

Предаването „Домът на вярата“ запознава зрителите с храма в гр. Кубрат

Тази седмица предаването „Домът на вярата“ запознава зрителите с храма, посветен на светите братя Кирил ...