Начало / Новини / Вселенският патриарх Вартоломей изпрати послание по повод земетресението на о. Кос

Вселенският патриарх Вартоломей изпрати послание по повод земетресението на о. Кос

article_29337Своята солидарност и молитвена подкрепа е изразил Вселенският патриарх Вартоломей към жителите на о. Кос, които пострадаха от земетресението вчера. 

Патриарх Вартоломей е провел телефонен разговор с местния митрополит Натанаил. Темата на разговора им е била непосредствено свързана с пострадалите, както и евентуалната помощ, която църквата да им окаже. В разговора са били засегнати и пострадалите църкви „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Параскева“. 

Вселенският патриарх е провел и телефонен разговор с кмета на Кос, който го е запознал с причинените материални щети на инфраструктурата на острова. 

В своето послание патриарх Вартоломей пожелава бързо възстановяване на пострадалите, както и на материалните щети. Молитвено остава с всички засегнати. 

Припомняме, че земетресение с магнитуд 6,7, удари гръцкия остров Кос в Егейско море. По данни на местните власти има десетки ранени и сериозни материални щети. Трусът  с епицентър на 20 километра от Кос и 12 километра южно от турския курортен град Бодрум. Огнището на труса е само на 10 км под морското дъно, затова и е усетен силно. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...