Начало / Uncategorized / Коптският патриарх Тавадрос  II забрани на вярващите да се съберат на входовете на църкви

Коптският патриарх Тавадрос  II забрани на вярващите да се съберат на входовете на църкви

Коптският патриарх Тавадрос  II забрани на вярващите да се съберат на входовете на църкви и манастири, до края на този месец. Причината е заплахата от нови терористични атаки насочени към християните.

Фактът, че в Египет се планират нови атаки срещу християни предизвика реакцията на  представителите на различни конфесии, не само на Коптската църква. Говорителят на патриаршията отбеляза, че посещението на тийнейджъри на различни църкви, остава отговорност на техните родители.

Ръководителят на Коптската  църквата също поиска от предстоятелите на църковни и енорийските центрове да се вземе предвид сериозността на ситуацията, а не да се поставят реклами в социалните мрежи за масови мероприятия.

Безпрецедентната молба на Коптския патриарх е в отговор на искане на египетското министерство на вътрешните работи да се вземат спешни мерки, за да се гарантира безопасността на християните в Египет.

За Николина Александрова

Виж още

light-3176887_960_720

Изчезва ли християнството от Европа? (СТАТИСТИКА)

Европа е тръгнала към едно пост-християнско общество, информира британският вестник The Guardian. Обобщението идва от ...