Начало / Uncategorized / Коптският патриарх Тавадрос  II забрани на вярващите да се съберат на входовете на църкви

Коптският патриарх Тавадрос  II забрани на вярващите да се съберат на входовете на църкви

Коптският патриарх Тавадрос  II забрани на вярващите да се съберат на входовете на църкви и манастири, до края на този месец. Причината е заплахата от нови терористични атаки насочени към християните.

Фактът, че в Египет се планират нови атаки срещу християни предизвика реакцията на  представителите на различни конфесии, не само на Коптската църква. Говорителят на патриаршията отбеляза, че посещението на тийнейджъри на различни църкви, остава отговорност на техните родители.

Ръководителят на Коптската  църквата също поиска от предстоятелите на църковни и енорийските центрове да се вземе предвид сериозността на ситуацията, а не да се поставят реклами в социалните мрежи за масови мероприятия.

Безпрецедентната молба на Коптския патриарх е в отговор на искане на египетското министерство на вътрешните работи да се вземат спешни мерки, за да се гарантира безопасността на християните в Египет.

За Николина Александрова

Виж още

One 2,500 Russian Communist Party supporters cries with a portrait of former Soviet leader Vladimir Lenin during a rally in the center of Moscow on April 4, 2009 to condemn the Russian government and its handling of the economic crisis, part of nationwide protests organized by the Communist Party. AFP PHOTO / OXANA ONIPKO

Може ли да има „християнски комунизъм“?

Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, а мавзолеят на Владимир Ленин – с ...