Начало / Uncategorized / В Русия стартира проект «Батюшка-блогер»

В Русия стартира проект «Батюшка-блогер»

В Русия стартира проект «Батюшка-блогер» (Отец-блогър), в който свещенослужители на Руската православна църква ще провеждат беседи.

„Това е нашият нов YouTube канал, където читателите ще могат да се срещат със свещеници и ще могат д видят, че те са обикновени хора. Имаме баща на близнаци, велосипедисти, спортисти. Нашата задача е да покажем, че свещениците са готови да общуват с младите хора …интернет е идеалната платформа в това отношение и за организацията на такава комуникация „, казват създателите на проекта.

Проектът ще стартира през август. Неговата основна тема ще бъде любовта – свещениците ще говорят за отношенията между мъжа и жената.

Предвижда се също така да се показват  видеа «зад кулисите» на живота на духовенството, например свещеник докато служи в олтара.

Идеята за създаването на видео блог дошла, след като в рамките на настоящия проект „Отче-онлайн“ се появило видео с отговори на въпроси на свещениците и хората са проявили интерес към този формат.

Интернет проектът „Отец- онлайн “ стартира през май 2011 година. Към днешна дата, в него участват повече от 100 свещеници и епископи, които в продължение на шест години, са отговорили на повече от 200 хил. въпроси.

За Николина Александрова

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...