Начало / Uncategorized / Пиратски копия на филма „Светителят хирург“ предизвикаха вълна от недоволство

Пиратски копия на филма „Светителят хирург“ предизвикаха вълна от недоволство

Филмът „Светителят хирург“ се разпространява неправомерно на пиратски дискове, предлагани пред столични храмове.

Възмущението си от това деяние изрази самият автор на лентата, журналистът Ангел Бончев, за свети Лука Кримски на страницата си във Фейсбук.

 „След двугодишния ми труд и на моя екип, някой е решил да печели на наш гръб и на гърба на свети Лука без да е вложил и частица усилие“,

написа в поста си Бончев, който през февруари тази година представи на публиката в Пловдив и София живота и чудесата на святия лечител. Авторът на филма припомня кои са храмовете, в които могат да се закупят официалните дискове със „Светителят хирург“, както и какво отличава оригиналните дискове от фалшивите копия – наличието на обложка и качеството на печата върху самия диск.

„Продажбата на дисковете с филма от наша страна е не с цел да забогатеем и да потънем в разкош, а да покрием разходи и евентуално да подпомогнем следващия си проект“, подчертава журналистът. Десетки хора споделиха поста му в социалната мрежа и изразиха възмущението си от недоброжелателите, дръзнали да се възползват от набиращия популярност религиозен филм.

„Това е много жалка история. Филмът е великолепен и който го е направил трябва да си понесе последствията“, гласи един от коментарите под поста на Ангел Бончев.

През последните месеци „Светителят хирург“ беше представен в Бургас, Асеновград, Ямбол, а също и зад граница – в Мадрид. От септември прожекции предстоят още в Перник, Хасково, Димитровград, Враца и други градове.

Ако искате да поръчате филма на Ангел Бончев може да го сторите, като позвъните на телефона или пишете на имейла даден в един от банерите в сайта ни. 

Трейлър на филма „Светителят хирург“.

Тук може да гледате интервюто на Ангел Бончев в предаването ни „Православието днес“. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Започна основен ремонт на покрива на църквата в село Крета

Основен ремонт на покрива на църквата „Св. архангел Михаил“ в мездренското село Крета, която от ...