Начало / Uncategorized / Facebook няма да създаде емотикон под формата на кръст

Facebook няма да създаде емотикон под формата на кръст

Социалната мрежа Facebook няма да създаде емотикон – кръст, въпреки многочислените призиви на американски евангелски християни, съобщава Deily Mail.

Хиляди потребители на социалната мрежа са започнали да искат от Facebook да създаде емотикон – кръст, който ползващите социалната мрежа да могат да го поставят под снимки или видео. Идеята и акцията за създаването на такъв вид емотикон е на Хитмат Ханна, който искал емотикона – кръст да бъде като ответен отговор на създадения наскоро емотикон – символ на ЛГБТ обществото, обзначаващ се с многоцветно знаме.

Представител на най-голямата социална мрежа обаче е заявил, че „такъв емотикон (под формата на кръст) е надопустим за Facebook и ние няма да го разработваме“.

Причината за отказа обаче не е уточнена. Говорителят на компанията е заявил още, че Facebook вярва в своята платформа, „която поддържа всички общества“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...