Начало / 5 години Добротолюбие / Сайтът „Добротолюбие“ стана на 5 години

Сайтът „Добротолюбие“ стана на 5 години

Скъпи читатели,

Сайтът ни навърши 5 години!

Преди 5 години започнахме проекта ни, който нарекоме „Добротолюбие“, защото ние самите обичаме доброто и вярваме, че само то, когато е изпълнено с вяра, надежда и любов, ще помогне на човека да достигне до Бога и съответно до спасението на душата си. Нашето мото е и ще остане – Ние обичаме доброто!

А кое е добро?  

„Който се стреми към добро, той дири благоволение; а който дири зло, той го и намира“(Прит. 11:27), казва цар Соломон и допълва, че „да ядеш и да пиеш и да се наслаждаваш с доброто на всичките си трудове, с каквито се трудиш под слънцето през всички дни на живота си, които ти е дал Бог; защото това е твой дял“(Екл.5:17). Водени именно от тези думи, през всичките тези 5 години се стремяхме да придобиваме и раздаваме добро, да правим добро, да вдъхваме надежда, вяра и най-вече да помагаме любовта да не изчезне между нас, а напротив – да се преумножи, защото Премъдростта идва тогава, когато се появи „най-искреното желание да се учиш, а грижата да се учиш е любов; любовта пък е да пазиш законите й; а да пазиш законите е залог за безсмъртие, а безсмъртието приближава към Бога“. (Прем. Соломонова. 12:19). 

Учим се да избягваме влизането в конфликти, да не служим на интереси и чрез публикациите си да не обезверим неукрепналите във вярата, а на вече укрепналите да не вредим. През всичките тези години се постарахме да въдхнем добро. Надяваме се да сме успели, поне малко, защото „добрата дума няма за цел да смайва с нечувани новости, да разкрива сензационни събития, а да зарадва сърцето, да нахрани душата, да огрее някой печален дом със светлина!“, казва архимандрит Серафим Алексиев. 

В новините си се стараем да бъдем обективни, в коментарите си независими, а в духовните си текстове да се придържаме към Духовната съкровищница на Св. Православие – Св. Отци. 

За изминалата година можем да кажем, че бе повече от успешна. Създадохме наше онлайн предаване, в което се опитваме, поне малко, да разкажем по един още по-жив начин за Православието и спасението на душата, което То дава. В началото на 2017 г. към сайта бе създадено и православно онлайн радио, в което всеки може да чуе песнопения от целия православен свят, слова на Св. Отци и беседи на духовните ни старци. 

Благодарим ви, че сте част от проекта „Добротолюбие“, че сте част от нашите хиляди читатели и че сте до нас, независимо от всичко! Вашата подкрепа ни дава надеждата, че да обичаш Доброто и да го следваш, означава да си готов да положиш дори душата си за своите приятели! 

Благодарим ви!

Екипът на „Добротолюбие“

За Ангел Карадаков

Виж още

Осакатена памет

„Нашето общество има трагичен проблем с паметта. Десетилетия наред паметта е гилотинирана, хората, които я ...