Начало / Новини / Руската православна църква ще участва в диалог по въпроси свързани с възстановяването на монархията в Русия

Руската православна църква ще участва в диалог по въпроси свързани с възстановяването на монархията в Русия

Монархическият модел на политическа система има много поддръжници сред православните християни в Руската православна църква, която може да участва в обсъждане за възстановяване на монархията в страната, заяви Волоколамският митрополит Иларион, предаде РИА Новости. 

„Вътре в Църквата има хора, които се застъпват за възстановяването на монархията. Аз мисля, че ако нашето общество е узряло за обсъждане на този въпрос, а Църквата ще вземе активно участие в тази дискусия“.

Изказването си митрополит Иларион направи в ефира на предаването „Църквата и светът“ по телевизия Русия 24, след като бе запитан за мнение по отношение на изявлението на Грузинския патриарх Илия II за възможността монархията в Грузия да бъде възстановена

Митрополит Иларион заяви още, че изразява своето лично мнение и припомни, че монархията, според него, има много предимства в сравнение с другите политически форми на управление. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Показват изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ на 15 август

Постерната изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ ще бъде представена на 15 август, ...