Начало / Uncategorized / Една от най-големите джамии в Абу Даби ще бъде посветена на Св. Богородица

Една от най-големите джамии в Абу Даби ще бъде посветена на Св. Богородица

Като „важен жест на толерантност“ от страна на мюсюлманските лидери към християните, бе определено решението на властите в Абу Даби (Обединени арабски емирства) да преименуват джамия на името на Св. Богородица.

На 14 юни Шейх Мохамад Бин Дзайед Ал Нахиан, престолонаследник и министър на отбраната на Абу Даби, реши да преименува джамията, намираща се в квартала Ал Мушриф. Тя беше посветена на Шейх Мохамад Бин Дзайед, днес джамията носи името „Miriam, Umm Eisa“(Мария, майка на Иисус). Зад избора, се крие желанието на управляващите Емирствата да „утвърдят човешките взаимоотношения между вярващите от различни религии в период на напрежения и насилия, също на верска основа, които вече преминаха отвъд границите на близкоизточния регион“.

Св. Богородица(Мириам) е почитана от мюсюлманите като майката на Иисус (Иса), докато самият Иисус Христос се смята за един от големите мюсюлмански пророци.

За Николина Александрова

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...