Начало / Новини / Въдворяват чудотворна „Достойно есть“ в храм „Св. св. Кирил и Методий“ в София

Въдворяват чудотворна „Достойно есть“ в храм „Св. св. Кирил и Методий“ в София

С благословението на Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит в навечерието на празника на Богородичната икона „Достойно ест“ ще се извърши тържествено въдворяване на чудотворната Богородична икона „Достойно ест“, доскоро намираща се в гр. Бухово.

На 10.06.2017 г. (събота) в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“, намиращ се на ул. „Георг Вашингтон 47“- при Женския пазар „Георги Кирков“, ще бъде отслужена празнична вечерна служба, през време на която ще бъде извършено последованието по въдворяването на иконата.  След чина на вечерната служба ще бъде отслужен Акатист пред Божията майка за изпросване на благодатното й застъпничество над всички православни християни.

На 11.06. 2017 г., – Неделя на всички светии, пред тази светиня ще бъде отслужена тържествена света Литургия. От този ден насетне с благословението на Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит тази икона ще остане в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ за вечно съхранение и поклонение, като през всеки петъчен ден през годината от 16:30 ч. ще бъде отслужвана вечерна служба с Акатист към пресв. Богородица-Достойно ест.

Църковното настоятелство към храм „Св. Св. Кирил и Методий“, во главе с неговия предстоятел ставрофорен свещеноиконом Александър Величков кани всички православни християни молитвено да съучастват в тържествените Богослужби, за да можем всички с едно сърце и една уста да посрещнем Божията майка, благодатно присъстваща в Своята икона Достойно ест.

Програма на Богослуженията:

10.06.2017 г. СЪБОТА-18:00 ч. Празнична вечерна служба с интронизация на чудотворната икона Пресв. Богородица-ДОСТОЙНО ЕСТ  и отслужване на Акатист пред Нея.

11.06.2017 г. НЕДЕЛЯ НА ВСИЧКИ СВЕТИИ-09:00 ч. Тържествена света Литургия в съслужение на столични свещенослужители.

За Ангел Карадаков

Виж още

Непосилни сметки за ток за храмове и манастири

Светият Синод поиска с декларация до Комисията по енергийно и водно регулиране църкви и манастири ...