Начало / Uncategorized / 12 делфина извадиха на брега икона на Божията майка

12 делфина извадиха на брега икона на Божията майка

Тази икона на Божията майка (Знамение) се появи на брега в град Сочи, човекът който я е намерил твърди, че 12 делфина са я извадили от морето. Той се разхождал по брега със съпругата си и видял делфините, които извадили на брега нещо, когато проверил видял,че това е иконата на Божията майка Знамение.

Единствената информация, която нашият екип намери  за този, който е открил иконата (един от мъжете на снимката) е, че той е бивш военен и е занесъл иконата в Москва.

Иконата на Божията майка (Знамение) е известна с множество чудеса, ето някои от тях:

 Чудесата от иконата на Божията Майка“Знамение“ се случват постоянно. Най-големите са исторически описани – помощта при обсадата на Новгород от суздалците: след молитва пред иконата „Знамение“ нападателите внезапно побегнали.
През 1356 г. в църквата, където се намирала иконата възникнал пожар, но в момента, в който започнали молебен пред нея, пожарът утихнал.
След Октомврийската революция през 1917 г. иконата на Божията Майка „Знамение“ попаднала в музей. На 15 август 1991 г., когато иконата на Божията Майка „Знамение“ била предадена от музея на Новгородската епархия, купола на Софийската катедрала бил окружен от ярка дъга. След това чудесното знамение се извисило в чистото безоблачно небе, където постепенно се разтворило в синевата.
Славата на святата икона на Божията Майка „Знамение“ в велика. Чудесата станали достояние и някои от нейните копия били наименовани на мястото, където се е случило чудото. Тези икони на Богородица са „Знамение“ Мирожская, Абалацкая, Царскоселская, Курска-Коренна, Серафимо-Понетаевска и др.

По чуден начин дошла в Знаменския манастир иконата на Божията Майка „Знамение“. Тогава иконите в манастира били малко, а в манастира нямали средства да купят. Иконата дошла „сама“. През 2001 г. на празника на Света Троица иконата била тържествено подарена от вярващи на манастира.

За Николина Александрова

Виж още

Задържаха двама, обрали параклис и църква в Асеновград

Двама младежи на 14 и 19 години са заподозрени за серия от кражби в Асеновград, ...