Начало / Интервюта / Митрополит Антоний критикува президента Радев, затова, че в делегацията при папа Франциск не бяха включени български духовници

Митрополит Антоний критикува президента Радев, затова, че в делегацията при папа Франциск не бяха включени български духовници

Западно- и Средноевропейският митрополит отправи свои критики към Президента на страната Румен Радев. Поводът бе невключването на български духовни лица в делегацията за аудиенцията при папа Франциск по повод 24 май. 

Искам да отправя своята молба към г-н Президента, да се надяваме, че не винаги и от сега нататък ще бъде тази традиция така – български духовници да не присъстват в делегацията, която е по повод 24 май. Тя има своето символическо значение. Значенито е именно делото на светите братя Кирил и Методий, на което продължител е Българската православна църква. 

Казва митрополит Антоний. Той припомня и думите на митрополит Климент: „Има Православие – има български народ. Няма Правосалвие – няма български народ“. 

„Надявам се да присъстват български духовници, защото това е и авторитета на Българската църква“, завършва словото си митрополит Антоний. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

В новия брой на „Духовни полета“ – Страданията Христови и Възкресението

В края на Страстната седмица в новия брой на „Духовни полета“ разговаряме с прот. Дилян ...