Начало / За нас / Любопитно / Започва Пролетният базар на книгата

Започва Пролетният базар на книгата

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – Пролетният базар на книгата.

В тазгодишния базар ще се включат повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци на три етажа в Националния дворец на културата. Официалното откриване е в 11.00 ч. в Централното фоайе на НДК. 

В рамките на шестте дни (от 23 до 28 май) на изложението, на щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма, ще се състоят близо 50 премиери на най-новите книжни  заглавия у нас, а също четения и срещи с чуждестранни и български автори, сред които Ивинела Самуилова, Здравка Евтимова, Тони Николов и др. 

Традиционно в Базара на книгата участие ще вземат и някои от издателствата у нас с християнска насоченост. Те ще са позиционирани на следните щандове:

Издателство „Омофор“ – щанд 341

Фондация „Комунитас“ – щанд 336

Работно време: 
23-27 май (вторник-събота), от 10:00 ч. до 20:00 ч.

28 май (неделя), от 10:00 ч. до 19:00 ч.
Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. и се осъществява с медийното партньорство на БНТ, бТВ радио, „Джаз ФМ”, „Енджой”, „Зирок”, „Мелъди”, „Класик ФМ”, „радио 1“, „Аз чета“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Международен семинар, посветен на проучването и реставрацията на подвързиите на средновековни ръкописи

Студенти от катедра „Реставрация“ на НХА участват в международен семинар, посветен на проучването и реставрацията ...