Начало / Uncategorized / Бяха наградени участниците в Националния конкурс „Възкресение Христово“-2017

Бяха наградени участниците в Националния конкурс „Възкресение Христово“-2017

Участниците в Националния конкурс „Възкресение Христово“ за 2017-та година получиха своите награди днес. Конкурсът е организиран от Св. Синод на Българската православна църква и се провежда за 4-та поредна година.

Наградите бяха връчени от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, който след Светата Литургия се обърна с кратко слово към присъстващите. От името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Ловчанския митрополит Гавриил,  епископ Герасим сърдечно поздрави присъстващите с днешния празник. Благодари и на домакините от храм „Св. св. Кирил и Методий“, който за поредна година е домакин на конкурса. Епископ Герасим подчерта радостта на организаторите от големия брой участници в конкурса, които засвидетелстват своята вяра в Иисус Христос.  Защото Христос е пътят, истината и животът. Той пожела на малчуганите Христос да бъде тяхната пътеводна светлина в живота, защото Той най-добре познава всеки от нас.

На награждаването присъства и  председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, която също поздрави участниците в конкурса.

След награждаването в енорийската лекционна зала беше изнесен завършващия рецитал с творби от раздел „Литература” и бе открита изложбата с наградените икони, рисунки и фотографии. Които ще бъдат изложени на благотворителен базар във фоайето на хотел „Маринела“, а средствата от тях ще бъдат използвани за болни деца.

За Николина Александрова

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...