Начало / Новини / Митрополит Антоний и Мелнишкият епископ Герасим отслужиха празнична литургия в Хамбург (ВИДЕО)

Митрополит Антоний и Мелнишкият епископ Герасим отслужиха празнична литургия в Хамбург (ВИДЕО)

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний възглави празничната литургия в българския храм в Хамбург, Германия. Специален гост бе Мелнишкият епископ Герасим, Главен секретар на Св. Синод.

По повод храмовия празник на Българската църковна община на нашите сънародници в Хамбург, митрополит Антоний благослови православните българи в северногерманския град. В навечерието на празника митрополитът заедно с епископ Герасим оцениха творбите на децата от църковната ни община, които всяка година биват включвани в специален календар.

За първи път Българската православна църковна община в Хамбург организира детски творчески конкурс през 2014 г. Темата на конкурса бе „Моята църква в Хамбург“, като  отличените рисунки бяха публикувани в красив и практичен календар, средствата от продажбата на който бяха заделени за строеж на български православен храм в Хамбург. Вторият творчески конкурс за деца бе истинско предизвикателство за фантазията на тема „Смеещата се азбука“. 

За да участват в богослужбата бяха дошли и духовници от Пометните православни църкви, а специален гост беше почетният консул на Р България проф. д-р Имайер. Част от богослужението бе излъчено на живо в страницата на Добротолюбие във Facebook.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...