Начало / Uncategorized / Епизод на „Семейство Симпсън“ сравни Христос с Pokemon GO и разгневи Руската църква

Епизод на „Семейство Симпсън“ сравни Христос с Pokemon GO и разгневи Руската църква

Епизод на култовия анимационен сериал за възрастни „Семейство Симпсън“, може да бъде забранен по руска телевизия, заради сравняване на Христос с играта Pokemon GO.

В епизода главният герой Хоумър лови покемони по време на църковна служба. Духовници от Руската православна църква са се оплакали, че е обидно съдържанието на анимационното филмче. По време на епизода Хоумър влиза в църква и играе популярната през лятото игра Pokemon GO. Заедно с него е друг герой от филма известен с любовта си към игрите. Същият се обръща към свещеника и казва, че „тази игра е, или поне беше, по-голяма от Иисус“. 

Припомняме, че през август миналата година руският блогър Руслан Соколовски публикува в канала си в YouTube видео, в което играе играта по време на литургия в Екатеринбург. Клипът бе придружен с нецензурни изрази, а в края на записа блогърът се подиграва с основите на християнството. Малко по-късно във Великобритания обаче, бе заведено дело за обида на религиозните чувства на вярващите и в ареста бе вкаран друг блогър. Дали обаче ловецът на покемони ще бъде осъден на три години и половина затвор, предстои да видим, тъй като присъдата му ще бъде произнесена на 11 май. 

Видеото от епизода може да видите тук

3FEE05D800000578-4472638-image-a-11_1493888115335

 

За Ангел Карадаков

Виж още

В подкаста „Духовни полета“ тази седмица: Беседа за Живата вода и св. Паисий Хилендарски

Уважаеми читатели, представяме ви брой 27 на подкаста „Духовни полета“. В този брой говорим по ...