Начало / Новини / Свалиха обвиненията към гръцки митрополит критикувал хомосексуализма

Свалиха обвиненията към гръцки митрополит критикувал хомосексуализма

Анкетна комисия не е намерила доказателства да състави акт за престъпни действия или дискриминация от страна на Мантинийския митрополит Александър от Гръцката православна църква, съобщават гръцки медии.

263163.bСрещу митрополита бяха повдигнати обвинения след оплакване от страна на организации свързани с правата на човека, тъй като в свои проповеди митрополит Александър открито се противопостави на содомията и хомосексуализма. 

Разследващата комисия потвърждава липсата на причини да бъде потърсена отговорност за изказаните думи от страна на митрополита.

Митрополит Александър си навлече гнева на хората с хомосексуални наклонности и защитаващите ги организации, след като пред април 2016 г. открито и остро се противопостави на приемането на еднополовите бракове от гръцкия парламент. Тогава митрополитът каза, че содомията е аномалия, а за гейовете му е жал и моли Бог да им прости прегрешенията. 

 

След повдигането на обвиненията митрополитът бе подкрепен от други свои събратя, които също изразиха позицията си, а именно, че хомосексуалността е грях. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...